gramy bo lubimy ,a śpiewać nikt nie chce :P
Cała piosenka dla chętnych bo patrząc po tym jak wam wychodzi JoS to power chordsy musicie poćwiczyć.Początek jest najtrudniejszy jak się go naumacie to refren pójdzie bez problemu.A, mówiąc cała piosenka nie mam na myśli solówki no bo... no trudna jest.Main Riff:
G#5 C#5 F#5 C#5 G#5 F#5
e|----------------------------------|
B|----------------------------------|
G|------6---------6-----------------|
D|-6----6----4----6---6---4---------|
A|-6----4----4----4---6---4---------|
E|-4---------2--------4---2---------|
G#5 C#5 F#5 C#5 G#5
e|------------------------0---------|
B|------------------------0---------|
G|------6---------6-------0---------|
D|-6----6----4----6---6-------------|
A|-6----4----4----4---6-------------|
E|-4---------2--------4-------------|
Chorus:
C#5 G#5 D#5 G#5
e|----------------------------|
B|----------------------------|
G|-6---------8----------------|
D|-6----6----8----6-----------|
A|-4----6----6----6-----------|
E|------4---------4-----------|
C#5 G#5 D#5
e|--------------------------|
B|--------------------------|
G|-6---------8--------------|
D|-6----6----8--------------|
A|-4----6----6--------------|
E|------4-------------------|
tak, pomijając 2lata przerwy , to ,że gitara akustyczna to jednak nie to samo i to ze do tego potrzebna jest kostka której zwolennikiem nie jestem to masz racje.
P.S to co jak grałem przez te trzy lata wy byście nauczyli sie moze w dwa tygodnie
(chodzi mi o najtrudniejszy utorek jaki pomietam) bo tam poziom trudny nie był.
Żeś mnie rozwalił.Jak ktoś umie grać na klasyku to będzie tak samo grał na akustyku.Zresztą mówiłeś,że miałeś takiego dobrego nauczyciela.
No bo chyba mi nie powiesz że nuty to strata czasu ?
EDIT:Gra palcami czy kostką,to tylko kwestia upodobania.Nie ma czegoś takiego, jak stwierdzenie że do akustyka potrzebna jest kostka.
Lol.... ale to że miałem dwa lata przerwy to nie napisałeś, pragnę ci też dodać ,że ty nigdy nie grałeś na kasyku więc z kąd możesz wiedzieć?
haha, no jasne ze na klasyku łatwiej ,ale prosze cie ,nie mów mi że nie ma różnicy , nylon to nie metal, power chordsy to nie jest typowy klasyk!
3 lata to 3 lata i przez taki czas ludzie nauczą się świetnie grać na klasyku a potem się przesiadają na zazwyczaj elektryka i świetnie i na nim grają.W każdym razie okazało sie że trochę nie tak wam podałem jak to coś u góry grać więc tak walimy naprzemiennie zaczynając od dołu i tak: na pierwsze 664 uderzenia 3, drugie 664 uderzenia 3, 442 uderzenia 2, potem po razie po kolei 664 664 i 442. Jak spojrzycie na tab to powinniście wszystko zrozumieć. A refren też naprzemienne bicie tylko tu trzeba dobrze wyczuć rytm